
L’excursió del mes de Novembre, es una de les etapes del Camí de Ronda, tot i que la primera part discorre pel GR-92, a partir de la Cala Morisca, prendrem una variant, que fa poc temps a sigut oberta i que ens permet descobrir cales i indrets amagats per aquesta part del litoral. L’excursió es pot catalogar con un trencacames de considerable duresa.
Ens trobem al pàrking de la zona esportiva de Lloret de Mar, les reunions informatives que en tingut al Club fem palesa la duresa de la ruta, i

Con havem de travessar Lloret, no ens podem perdre una visita a l’església de Sant Romà, construïda entre 1509 i 1522, és una de les joies de Lloret. Originalment tenia una nau única, que poc després va ser ampliada amb capelles laterals. El campanar, coronat amb merlets d'aspecte casteller, tenia la funció de torre defensa. Entre 1910 i 1916, es va fer una gran reforma projectada per l'arquitecte modernista Bonaventura Conill, malgrat els canvis, va preservar l'estructura gòtica amb el portal ogival i el campanar de torre.
Arribem al Passeig Marítim per trobant els senyals del GR-92. El camí, passa pel costat del Castell d’en Plaja, situat sobre la platja de Sa Caleta,

Passat el Castell, arribem a la Cala dels Frares. El seu nom, es deu a les roques que sorgeixen de l’aigua com una desfilada de frares cap a l’oració, el mes gran, rep el nom d’Es Frare Gran.
Continuem pel Camí de Ronda que ens porta fins la Cala Trons. Petita i tranquil·la cala de sorra ideal per gaudir d’un bany en família.


Continuant per una pista, ens endinsem en el Camp de Golf de la urbanització La Llevantina, la pista queda tallada per una reixa de ferro, mentre ens apropem, un treballador del Camp ens indica que en un moment vindrà a obrir-nos. Travessada la reixa ens retrobem amb el GR-92, que per dins de la urbanització ens porta

La Cala Canyelles, és una esplèndida platja d’arena gruixuda completament urbanitzada, amb l’únic port esportiu de Lloret de Mar.
Seguint els senyals del GR-92, arribem a la urbanització de la Cala Morisca, on al senyal del GR-92, s’afegeix un senyal de color Blanc que és la que haurem de seguir des d’aquest punt. Deixem els carrers de la urbanització i una pista ampla de terra, ens porta fins la Cala Morisca. Petita i tranquil·la cala d’aigües clares que pot fer

Els senyals Blancs, s’enfilen per les roques i ens obliga a fer una petita grimpada, per prendre un corriol que en forta pujada ens porta als penya-segats des d’on tenim una altra perspectiva de la Cala.
El corriol segueix fins arribar a la vista de les cales: Porto Pí, Llorell, Platja Llorell, L’Ull de Vidre i Llevador. Una forta baixada

El temps continua ennuvolat però aguanta, la mar esta una mica moguda i fins ara no ens adonem que hi ha varies zones d’aquestes cales en que les onades arribem a tocar el bosc cobrint tota la platja, atens a la seqüència de les onades anem passant un a un, sense lliurar-nos de mullar-nos amb mes o menis quantitat.
Continuem seguint els senyals blancs, passat la Cala Llorell, travessem un túnel i arribem a la Platja de Llorell i la Cala Llevador. Creuem la platja i entrem a les instal·lacions del càmping Cala Llevador. En arribar a un revolt, unes escales baixen a la cala nudista de L’Ull de Vidre. Seguint per les instal·lacions del càmping arribem a la Cala d’en Carles, cala de les mateixes característiques que hem vist fins ara, petites i tranquil·les, en aquest cas, una pista de sorra, permet l’arribada de cotxes.
Tornem a prendre un corriol que en forta pujada s’endinsa en la Sureda d’en Santos, el camí en continues pujades i baixades permet gaudir d’una de les parts mes salvatges de la Costa Brava.
Seguint els senyals Blancs, arribem al Mirador dels Cards on aquesta variant enllaça amb el GR-92.
Des del Mirador dels Cards, tenim una magnífica panoràmica dels penya-segats, on destaca pel Sud la
Punta dels Cards, L’Escull de Cap Pelai i pel Nord la Punta d’en Querus, Sa Pedra Tallada i la Punta d’en Bram.
Com ja és hora de dinar, aprofiten aquest lloc privilegiat per dinar.
Ja fa estona que uns núvols negres am molta mala pinta s’aproximen pel Nord, dinem ràpidament i pel GR-92 anem directament cap a l’estació d’autobusos, no fos cas que ens enganxes la pluja.
En poc temps arribem a l’estació, l’autobus de Lloret encara tardarà mitja hora en sortir i tenim temps de prendrem’s un cafè.
Mentre descansem, anem comentant les incidències d’aquesta sortida i tot reconeixent que ha sigut bastant dura, ens ha permet gaudir d’una de les zones menis conegudes de la Costa Brava