CAMÍ DE RONDA LLORET DE MAR / BLANES.
Aquest mes de Març, farem l’etapa del Camí de Ronda Lloret de Mar / Blanes.
El punt de trobada és l’estació d’autobusos de Blanes, des d’on prendrem l’autobús que ens portarà fins a Lloret de Mar.
En arribar a Lloret, ens dirigim cap el passeig marítim inici de la nostra excursió, el dia és esplèndid llueix el sol, no fa vent i com encara no ha començat la temporada turística, la tranquil·litat és palesa per tots els carres de la vila. Un senyal ens indica la direcció de Blanes i que el camí forma par del GR-92. Iniciem el recorregut passant pel monument a la Dona Marinera, situat a la Punta d’en Rosaris des d’on tenim una esplèndida panoràmica de la gran platja de Lloret de Mar i al fons el Castell d’en Plaja.
Un curiós camí perfectament integrat al paisatge, ens porta fins la Cala Banys, cala de roca i pedres on es troba una sorprenent font d’aigua bicarbonatada que data de l’any 1849. Aprofitem la bellesa de l’indret per esmorzar.
Continuant la marxa entre pinedes i penya-segats, arribem al Castell de Sant Joan, d’entre els segles X i XI data la construcció del Castell, situat al cim de la muntanya que separa les platges de Fenals i de Lloret. El Castell, estratègicament situat, servia de Torre de guaita per preveure els possibles atacs marítims dels vaixells pirates francesos o genovesos que, durant mols segles, varen assetjar la costa catalana. Els constants setges i atacs als quals el van sotmetre, va comportar que patis nombrosos incendis i destruccions. Durant la guerra conta Anglaterra, l’any 1805, un vaixell de guerra britànica va llançar diverses canonades que enderrocaren par de la torre i de la muralla, finalment, una tempesta en l’any 1923, va acabar d’enderrocar l’antiga torre del Castell. Recentment, la torre principal d’homenatge i el pati central fou restaurat.
Deixem el castell i seguin els senyals del GR-92 per entre els carrers d’una urbanització, fins arribar a la Platja de Fenals, una de les més anomenades de Lloret de Mar. Travessem la platja i tornem a endinsar-nos en un bosc de sureres que en forta pujada ens porta als penya-segats des d’on tenim una esplèndida vista de la Platja de Fenals que acabem de deixar i de la Punta d’en Sureda. Seguint pel bosc, sortim a la urbanització d’en Roviralta i a l’entrada dels jardins de Santa Clotilde.
Els jardins de Santa Clotilde, son el resultat del somni del Marqués de Roviralta, que va adquirir unes vinyes junt als penya-segats l’any 1919, per construir uns jardins i una gran mansió. El disseny del jardí, fou a càrrec de Marià Rubio i Tuduri. Una de les característiques del jardí, és l’absència de flors, fet que contrasta amb una gran varietat de plantes.
Seguint els senyals del GR-92, entrem en una magnífica pineda que porta a la Cala Boadella, tranquil·la cala on es permet el nudisme. Per una forta pujada, arribem al penya-segat del bosc de Can Merles, des d’on podem admirar la força de les ones estavellant-se contra la Punta de Llevant, sortim als carrers de la urbanització de Sant Cristina i arribem a l’ermita.
Les primeres noticies de l’ermita, datant de l’any 1376 tot i que l’edifici actual del segle XVII-XVIII,
l’ermita, conserva el supòsit crani de la Santa i exvots mariners. Darrera del santuari, tenim una petita placeta, al bellmig de la qual es troba un esplèndid pi centenari, sota el que s’han celebrats nombroses menjades popular i fins i tot una reunió del Consell de Govern de la Generalitat Republicana l’any 1934.
Una pista de sorra, ens porta a la Cala de Santa Cristina que lligada a la Platja Treumal per la Punta des Canó, configuren un dels escenaris més bonics d’aquesta part de la costa.
Tornem a pujar cap els penya-segats del Ginestar i arribem a la tanca del Jardí Botànic Pinya de Rosa que ens barra el pas, no tenim mes remei que seguir per les urbanitzacions de Santa Cristina i Sant Francès fins el corriol que porta al Castell de Sant Joan. Situat al turó del mateix nom, és el vigia permanent de la Vila de Blanes.
El Castell de Sant Joan, va ser manat construir per Grau de Cabrera a mitjans del segle XIII sobre les restes d’una fortificació anterior. L’estructura que resta del Castell, consta d’una torre cilíndrica d’uns 15m alçada per 8m de diàmetre exterior, envoltada d’un fossar i d’un recinte amb porta per la banda de
migdia. Des dalt del Castell a 173m, es pot gaudir d’una magnifica vista de Blanes i la vall de la Tordera.
Tornem a baixar a la urbanització de Sant Francès i arribem a l’ermita de Sant Francesc, situada al capdamunt de la cala del mateix nom, va ser erigida pel senyor de l’almadrava en l’any 1681.
Un camí empedrat, es baixa a la Cala Sant Francès, típica cala de sorra gruixuda i aigua transparent
molt concorreguda a l’estiu pel seu fàcil accés.
Com ja és hora de dinar, aprofitem la tranquil·litat i bellesa de l’entorn per prendre un descans i fer un moix.
Després del descans, continuem el camí passant per davant del jardí botànic Mar i Mutra que va ser impulsat pel naturista alemany Karl Faust l’any 1921, amb una gran quantitat i varietat de plantes dels cinc continents.
Continuant pel carrer, sortim a sobra del port de pescadors de Blanes, des d’on tenim un magnífic panorama del port i del litoral fins la desembocadura del riu Tordera. Per entre els carres del barri dels pescadors, arribem al Passeig Marítim de Blanes i fins La Palomera, considerada la porta de la Costa Brava i final de la Nostra excursió.
martes, 18 de octubre de 2011
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario