miércoles, 23 de noviembre de 2011

MAIG 14/05/2011

14 MAIG 2011. EXCURSIÓ PER LA COSTA DE L’ESTARTIT.
Aquesta excursió, ens permetrà visitar algunes de les cales més significatives d’aquesta zona.
L’excursió comença a uns dos quilometres de l’Estartit en la zona coneguda com Les Pedreres, prenem el GR-92 fins l’altiplà del Puig Torró, on un pal indicador ens assenyala la direcció a les cales Ferriol i Pedrosa. A mida que anem caminant, la pista es fa més
estreta fins a convertir-se en un corriol pedregós que s’introdueix pel barranc de Ferriol arribant a la cala del mateix nom.
La cala Ferriol és un racó de gran bellesa, una platja de còdols flanquejada per relleus calcaris i un conjunt d’illots que li donen total protecció dels embats marins.
Tornem enrere per enllaçar amb el sender local direcció l’Estartit, arribem a un fantàstic penya- segat on descobrim la punta del Cap del Castell, el braç que més sobresurt del massís del Montgrí i s’enfonsa al mar i l’anomenada Roca Foradada, un túnel de 70 metres que travessa tota la paret i que permet el pas de petites i mitjanes embarcacions. Un petit corriol, ens porta fins la cala Pedrosa, mes petita que la cala Ferriol presenta un estret passadís al més pur estil menorquí.
Sortim de la cala per la riera fins trobar els senyals del sender local que prenem, sempre en direcció l’Estartit, fins el camí que baixa al Golfet de Falaguer, petita badia entre el Cap d’Oltrera al nord, i Punta de les Salines al sud. Tornem enrere fins un altiplà des d’on tenim unes bones vistes de les illes Medes, una mica més endavant, un camí de baixada ens porta fins la cala Calella, última cala que visitaren en aquesta bonica excursió per les cales de l’Estartit.
Com el dia és esplèndid, i la calor es deixa sentir, la Marion i la Kristina, no desaprofiten l’ocasió per donar-se un bany.



















































No hay comentarios:

Publicar un comentario